fbpx

NADER SADEK objavio novu pesmu, vokali snimljeni u piramidi SNEFRU

minut čitanja

Egipatsko-američki umetnik Nader Sadek objaviće novi EP The Serapeum 20. novembra, a sada je objavio i spot za istoimenu pesmu.

Ovaj audio-vizuelni stvaralac na novom EP-ju je radio sa Karlom Sandersom (Nile), Derekom Roddyjem (Nile, Malevolent Creation, Hate Eternal) i Mahmudom Gecekusuom, vizuelnim umetnikom iz Egipta.

“Svaki put kad mislim o ovom projektu, doslovno moram da uštinem sebe. Slojevi i slojevi nečega što je naizgled delovalo nemoguće i događaja za koje sam mislio da su samo snovi, sada se prikazuju u fizičkoj realnosti”, naveo je Sadek o novom EP-ju.

Nader Sadek je prvi album In The Flesh objavio 2011. godine. The Serapeum sada nastavlja tradiciju njegove saradnje sa elitnim death metal muzičarima širom sveta u cilju realizacije njegovih umetničkih vizija.

Ekipa koja je radila na novom EP-ju Nadera Sadeka/FOTO: Promo

Da stvar bude bizarnija, Sadek je uspeo da dogovori da mu dozvole da unese audio-opremu u piramidu Snefru, jednu od najvećih i prvih piramida, gde je snimio vokale za celu naslovnu pesmu, jer unutrašnjost piramide ima posebna svojstva uticaja na frekvencije zvuka.

Kadrovi iz piramide mogu se videti u spotu, a ceo EP je nazvan po jednom njenom delu.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

NERGAL (BEHEMOTH) uporedio anti-maskere sa ravnozemljašima

Sledeća priča

AC/DC objavili spot za pesmu Shot In The Dark

Najnovije iz rubrike U fokusu