fbpx

MOON TOOTH objavili novu pesmu, ovog puta skroz akustičnu

minut čitanja

Njujorški progressive metal bend Moon Tooth objavio je EP Violent Grief: Acoustic Selections, a na njemu se nalazi nekoliko akustičnih verzija njihovih pesama, ali i potpuno nova pesma pod nazivom Six of Swords.

Pevač John Carbone kaže da je ovaj EP bio dobra prilika da bend pokaže svoju svestranost.

“Volimo da sviramo heavy muziku, ali kao umetnici uvek želimo da istražujemo, bez granica. Tematski, Six of Swords govori o nivou tugovanja kada čovek mora da preduzme nešto i odabere izlečenje. Patnja je neophodna i blagotvorna, ali u jednom trenutku dolazi to vreme kada stare rane moraju da se ostave iza nas. To je nešto što može biti teško jednako koliko i početna trauma”, rekao je Carbone.

Gitarista Nick Lee kaže da je očekivao da će akustični EP biti nešto što je zabavno i lako, ali se ispostavilo da je u pitanju veliko iskustvo i izazov prevesti stare i žestoke pesme na akustičnu gitaru.

“Nova pesma Six of Swords je potpuni odlazak od svega što smo radili ranije. Minimalistička je, strpljiva i razdragana, dok je sve što smo ranije objavili vrlo intenzivno”, naveo je Lee.

Ako se do sada niste upoznali sa ovim sjajnim bendom, možete pročitati intervju koji su dali za Plejer pre nekoliko godina. I naravno, preslušajte njihovu diskografiju obavezno.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Belgijanci CARNATION predstavili brutalnu novu numeru

Sledeća priča

LIVE NATION prognozira jaku koncertnu sezonu sledećeg leta

Najnovije iz rubrike U fokusu