fbpx
Vladimir Putin je zabrinut zbog uticaja rapa

DIKTATORSKE FORICE: Putin inicirao cenzuru rap muzike u Rusiji

minut čitanja
Vladimir Putin je zabrinut zbog uticaja rapa

Zabrinut zbog sve veće popularnosti rapa među ruskom omladinom, predsednik Rusije Vladimir Putin zatražio je od zvaničnika u resoru kulture da razviju sredstva kontrole, umesto zabrane te popularne muzike.

Na sastanku s kulturnim savetnicima u Кremlju, Putin je rekao da će pokušaji da se izvođačima zabrani nastup imati negativan efekat i ojačati njihovu popularnost, javlja Asošiejted pres a prenosi Beta.

„Ako je to nemoguće zaustaviti, onda moramo da upravljamo i usmeravamo”, rekao je predsednik Rusije.

Naveo je da je „rap zasnovan na tri stuba: seksu, drogama i protestu” i dodao da je „to put ka degradaciji nacije”. Putin je kazao da je „propagiranje narkotika” gore od psovanja.

Njagovi komentari su usledili u vreme ruskih mera protiv savremene muzike koje su podsetile na cenzuru umetnosti iz sovjetskih vremena. Nastupi desetak rapera nedavno su otkazani u Rusiji, posle upozorenja zvaničnika da takva muzika promoviše pogrešne vrednosti, a najmanje tri muzičara su pritvorena.

Rap je jedan od najpopularnijih muzičkih žanrova među ruskom omladinom zahvaljujući otvorenom predstavljanju svakodnevne realnosti i oštroj kritici vlasti.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Gitarista Rammsteina: Rock je mrtav, “krivac” je hip-hop

Sledeća priča

Solstafir 22. marta ponovo stižu u Srbiju

Najnovije iz rubrike U fokusu