fbpx
Tricky/FOTO: YouTube

TRICKY stiže u Beograd 19. maja

minut čitanja

Kultni trip-hop muzičar Tricky održaće dugo očekivani beogradski koncert 19. maja 2022. u Barutani, na Kalemegdanu, saopštila je promoterska kuća Long Play.

Uticajni Britanac je trebalo da nastupi u srpskoj prestonici 15. oktobra ove godine u Domu omladine, ali je događaj, usled i dalje nepovoljne epidemiološke situacije i pomeranja njegove cele evropske turneje, po treći put odložen.

Prethodno, prvi zakazan termin bio je 29. april 2020, a sledeći 23. februar 2021. godine, takođe u DOB-u.

Nadajmo se da će Tricky na kraju uspeti da u Barutani predstavi aktuelni album Fall To Pieces, koji je objavljen u septembru 2020. godine.

Posle saradnje sa sastavom Massive Attack, Tricky je objavio debi solo album Maxinquaye (1995), sa hitovima kao što su Aftermath, Ponderosa, Overcome i Black Steel, koji ga je inaugurisao u svetsku zvezdu i jednog od najuticajnijih pionira trip-hopa.

Svoj jedinstveni izraz, prepoznatljiv po mračnom spoju hip hopa, alternativnog rocka i ambijentalne elektronike nastavio je da razvija na ukupno 14 albuma.

Kao nastavak aktuelnog izdanja, u junu ove godine objavljen je EP Fall To Pieces (live) sa jednom novom pesmom, Breathe Me Right In.

Paralelno, kreativni umetnik je stvorio i producirao novi projekat Lonely Guest, čiji istoimeni debi album je objavljen u oktobru.

Za koncert koji će Tricky održati 19. maja 2022. u Barutani ulaznice koštaju 1.800 dinara, a mogu se nabaviti preko servisa tickets.rs.

Takođe, za ovaj nastup važe i sve kupljene karte za prethodne termine i nije ih potrebno menjati. U slučaju lošeg vremena Tricky će nastupiti u Domu omladine.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Pogledajte snimak prvog slavljeničkog koncerta METALLICE

Sledeća priča

HIGHER POWER su u novom singlu i spotu oživeli devedesete

Najnovije iz rubrike U fokusu