fbpx
The Ocean/FOTO: Pelagic Records

THE OCEAN objavili epsku novu pesmu, gostuje JONAS RENKSE iz KATATONIE

minut čitanja

Nemački sludge/post-metal bend The Ocean objavio je novu pesmu Jurassic/Cretaceous u saradnji sa Jonasom Renkseom iz sastava Katatonia.

Pesma će se nalaziti na njihovom osmom studijskom albumu Phanerozoic II: Mesozoic|Cenozoic, koji će biti objavljen 25. septembra za Metal Blade/Pelagic records.

Novi album je nastavak albuma Phanerozoic I: Palaeozoic, prve polovine konceptualnog albuma o paleontologiji.

“Prvi deo Phanerozoica je zaista album u vezi sa kojim nema trunke kajanja, što je vrlo retko. Možda je to i prvi put da to mogu da kažem za neki The Ocean album”, naveo je mastermajnd benda Robin Staps.

Prema njegovim rečima, Phanerozoic II je eksperimentalniji i znatno eklektičniji u muzičkom smislu.

“Sadrži mnogo više varijacija u tempu, ritmovima, gitarama, ali i elektronici. To je bio nameran izbor. Želeli smo da prvi deo bude više pravolinijski i sa jačom kohezijom među pesmama. Stvorili smo specifičan vajb koji stvara vezu među svim pesama na albumu, od prve po poslednje pesme. Za drugi deo smo sačuvali mnogo izazovniji, progresivniji i uvrnutiji materijal”, objasnio je Staps.

Album će biti podeljen u dve sekcije, Mesosoic i Cenozoic. Sniman je na Islandu, u Španiji i Nemačkoj, a producirao ga je legendarni Jens Bogren, švedski producent koji je radio sa bendovima kao što su Katatonia, Paradise Lost, Soilwork, Orphaned Land. Zanimljivo za nas, producirao je i album Reality Check beogradskog benda Eyesburn.

Staps je takođe ocenio je krajnji proizvod ploča koja je “pravo putovanje”.

“Počinje na jednom mestu i završi se na potpuno drugom. Na neki način, povezan je sa albumom Pelagial iz 2013. godine, koji je takođe bio putovanje, samo mnogo fokusiranije i predvidljivije”, naveo je Staps.

Phanerozoic II će, prema njegovim rečima, biti mnogo bliže “iskustvu slobodnog pada”.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

LITURGY i LEYA objavili zajednički singl nastao pre pandemije

Sledeća priča

Sada i zvanično, ovo je najbolja METALLICA pesma

Najnovije iz rubrike U fokusu