fbpx
FOTO: Live Nation YouTube

Saudijska Arabija otkupila udeo kompanije Live Nation za 500 miliona

minut čitanja

Saudijski javni investicioni fond, koji je u vlasništvu države, kupio je ranije ovog meseca udeo u kompaniji Carnival Cruises za 775 miliona dolara, a sada je za 500 miliona dolara otkupio i 12 miliona akcija muzičke/event kompanije Live Nation.

Kako piše The Hollywood Reporter, Sa 5,7 odsto vlasništva u kompaniji, saudijski fond će biti treći najveći akcionar u ovoj kompaniji, koja poseduje i kompaniju Ticketmaster.

Usled pandemije korona virusa, akcije Live Nationa pale su za više od 40 odsto od početka ove godine zbog otkazivanja velikog broja događaja. Međutim, na dan kada je saudijski državni fond ušao u vlasništvo, cena akcija skočila je za 10 procenata.

Ostaje da se vidi kako će javnost i umetnici reagovati na nove vesti. Sa jedne strane imamo Ticketmaster/Live Nation, koji su ovih dana u velikim problemima, a sa druge saudijsku državu kao novog investitora koji u poslednje vreme i nije baš među najpoželjnijim poslovnim partnerima.

Od kada je obelodanjeno da je saudijska kraljevska porodica umešana u ubistvo novinara Džamala Kašogija, Saudijska Arabija je često imala problema sa plamanom svog kapitala u privatno sektoru.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Još jedna METALLICA NOĆ: Pratite strim svirke iz 1991.

Sledeća priča

Ulrich: Velika mogućnost da Metallica snima album u karantinu

Najnovije iz rubrike U fokusu