fbpx
Metallica (Foto: Jeff Yeager)

Prava prilika da provedete METALLICA noć

minut čitanja

Metallica će noćas od 2 časova na zvaničnim Facebook i Youtube stranama besplatno strimovati koncert iz Kopenhagena od 22. jula 2009. godine, koji je bio deo velike World Magnetic turneje.

Ako ne možete da stignete da gledate i uživate u koncertu baš u predviđeno vreme, nemojte da brinete, koncert će biti dostupan još nedelju dana od strimovanja.

Ujedno, ovo je treći put da Metallica strimuje svirke od kada je krenula kriza zbog širenja zaraze od korona virusa. Prvi koncert je bio „Live at Slane Castle” u Irskoj, a zatim je objavljena svirka iz Pariza.

Što se tiče svirke u Kopenhagenu, imamo nekoliko zanimljivosti u vezi sa tim. Metallica je tada po petnaesti put nastupila u glavnom gradu Danske. 

Na svirci, Metallica je svirala pesme sa 7 od 10 to tada objavljenih albuma i to: Kill ‘Em All – 2, Ride the Lightning – 2, Master of Puppets – 2, …And Justice for All – 1, The Black Album – 5, Garage Inc. – 1, Death Magnetic – 5.

Publika u Kopenhagenu je po prvi put posle 16 godina čula stvar „The Unforgiven”, što je i četvrti put u ovom gradu. Pre toga su je svirali 28. maja 1993.

Takođe, danski fanovi su po prvi prvi put posle 12 godina čuli uživo „Damage, Inc.”, koju je Metallica pre toga svirala 17. novembra 1997. U Kopenhagenu, Metallica pre toga nikada nije svirala „Trapped Under Ice”.

Metallica kroz strimovanje ujedno prikuplja sredstva za borbu protiv korona virusa kroz svoju dobrotvornu fondaciju „All Within My Hands”. Tokom strimovanja prva dva koncerta, prikupljeno je 15.000 dolara.

Setlista u Kopenhagenu

1. That Was Just Your Life
2. The End of the Line
3. Creeping Death
4. Holier Than Thou
5. One
6. Broken, Beat & Scarred
7. The Four Horsemen
8. Sad But True
9. The Unforgiven
10. The Judas Kiss
11. The Day That Never Comes
12. Master of Puppets
13. Damage, Inc.
14. Nothing Else Matters
15. Enter Sandman

Bis

16. Stone Cold Crazy
17. Trapped Under Ice
18. Seek and Destroy  

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Super vest za fanove najvećeg DEATH metal sastava ikad

Sledeća priča

METALLICA NOĆ: Pratite strim koncerta iz Danske

Najnovije iz rubrike U fokusu