fbpx
Paul McCartney/FOTO: Mary McCartney

Paul McCartney: The Beatlesi su bili bolji od Stonesa

minut čitanja

Paul McCartney, pevač i basista legendarnog benda The Beatles, saglasio se sa radijskim voditeljom Howuardom Sternom na radiju SiriusXM da su The Beatles bolji od The Rolling Stonesa, uz konstataciju da su se The Beatles oslanjali na više uticaja u svom radu.

“Stonesi su ukorenjeni u bluzu. Kada pišu svoje pesme, oni to rade koristeći bluz. Mi imamo malo više uticaja. Postoji dosta razlika i ja volim Stonese, ali ovde se slažem sa tobom. The Beatles su bili bolji”, rekao je McCartney Sternu, koji je u polušali sve vreme pokušavao da dobije taj odgovor tokom emisije.

Stern je pomenuo da misli da su je album The Rolling Stonesa Their Satanic Majesties Request iz 1967. godine bio pokušaj Stonesa da naprave svoj Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band.

“Primetili smo da šta god da mi uradimo, Stonesi takođe urade nešto slično nedugo posle nas. Mi odemo u Ameriku i napravimo uspeh. Onda Stonesi odu u Ameriku. Mi napravimo Sgt. Pepper, onda oni naprave psihodelični album. Postoji još puno toga”, objasnio je McCartney.

Prema njegovim rečima, i dalje su prijatelji, bez obzira na rivalitet.

“Obožavamo se. Stonesi su fantastična grupa. Idem da ih gledam kad god nastupaju u blizini jer su zaista sjajan, sjajan bend”, zaključio je McCartney.

IZVOR: NME

1 Comment

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Protest The Hero imaju novi singl posle sedam godina!

Sledeća priča

Puddle of Mudd su upravo odsvirali najgoru obradu Nirvane ikada

Najnovije iz rubrike U fokusu