fbpx

PALLBEARER novom pesmom pokazuju da hajp nije bez osnova

minut čitanja

Prilično hajpovani prog/doom metal sastav Pallbearer objaviće novi album Forgotten Days 23. oktobra, a sa njega je sada objavljen i istoimeni singl.

Producentsku palicu na ovom izdanju držaće Randall Dunn, a naslovna pesma je dobar primer kako je ovaj bend u stanju da osmisli vrlo zarazne pesme u tradicionalnom doom maniru, koje opet imaju neki tvist kao odraz savremenog trenutka.

Članovi benda naveli su da su vrlo ponosni što su najzad objavili pomenutu pesmu i da je video posebno interesantan.

“Spot za pesmu Forgotten Days priča priču o putniku koji je otputovao previše daleko i izgubio se u dubinama prostora, kako svog unutrašnjeg, tako i spoljnog. Odatle proističe i pitanje šta je realno ako ne možeš da veruješ sopstvenom umu?”, naveo je pevač i gitarista Brett Campbell.

Basista i tekstopisac Joseph Rowland ocenio je da je pesma zapravo istraživanje šta je to što je prirodno za njih kao muzičare.

“Pesma mi je govorila gde da idem tokom samog pisanja. Hteli smo da napišemo pesmu koja je uzbudljiva i lepa za sviranje uživo, to je ono što bi naša publika volela da joj priuštimo. Takođe, vratili smo se zvuku Pallbearera koji je više heavy i ima više gruva”, kaže Rowland.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

INCANTATION imaju novu pesmu i prilično je surova

Sledeća priča

BETWEEN THE BURIED AND ME u avgustu sviraju besplatne online koncerte

Najnovije iz rubrike U fokusu