fbpx

Otvoren konkurs za treću generaciju Rok kampa za devojčice

3 minuta čitanja
Svirka sa drugog rok kampa za devojčice (Izvor: Rok kamp za devojčice, Femix)

Treći Rok kamp za devojčice biće održan u Knjaževcu od 14. do 20 jula 2019. godine. Konkurs za ovogodišnje učesnice otvoren je od 6. do 26. maja.

Rok kamp za devojčice je neprofitni program namenjen devojčicama uzrasta od 11 do 14 godina iz svih delova Srbije koje se interesuju za rok muziku.

Tokom 7 dana učesnice će učiti osnove ili usavršavati sviranje gitare, bas gitare, bubnjeva ili klavijatura, a po prvi put ove godine, neke od devojčica imaće priliku da nauče osnove koncertne produkcije i podešavanja zvuka.

Devojčice će zajedno napraviti svoje bendove sa kojima će vežbati, a poslednjeg dana kampa svaki bend će izvesti po jednu pesmu na koncertu otvorenom za publiku.

Pored radionica instrumenata i zajedničkih probi, u program su uključene i radionice pevanja, pisanja tekstova, komponovanja, kao i upoznavanja sa muzičkom i tehničkom opremom.

Na kampu će gostovati i druge muzičarke i muzičari od kojih će učesnice moći da saznaju kako su izgledali njihovi muzički početci, ali i da dobiju korisan savet o daljem napredovanju i radu.

Mentorke i gostujući edukatori će sa devojčicama razgovarati o predrasudama i stereotipima, raditi na njihovom samopouzdanju i tremi, ali i ohrabrivati njihove talente i potencijale.

Poslednjeg dana kampa, 20. jula u Knjaževcu održaće se javni nastup devojčica, na kojem su dobrodošli roditelji/staratelji, bake i deke, porodice, prijatelji/ce, mediji i svi zainteresovani!

Za učešće o kampu muzičko obrazovanje devojčica nije presudno, kao ni posedovanje sopstvenog instrumenta (ako devojčica ima svoj instrument slobodno može da ga ponese i na njemu svira tokom kampa). Potrebno je samo da devojčica bude muzikalna i ima osećaj za ritam.

Važna napomena jeste ta da će ove godine moći da se prijave i učesnice iz prethodne dve generacije i to isključivo za sekciju koncertne produkcije i podešavanja zvuka.

Posebno su dobrodošle devojčice koje žele da se bave rok muzikom, ali nisu imale priliku da to svoje interesovanje razvijaju. Devojčice koje se na neki način razlikuju od većine posebno podstičemo da se prijave na kamp.

Nikakve lične karakteristike neće biti povod za diskriminaciju: nacionalnost, veroispovest, fizičke karakteristike i drugo. Važno je da devojčica razume srpski jezik i da ima fizičke mogućnosti da svira izabrani instrument.

Na sledećem LINKU možete naći sve informacije o prijavljivanju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Japanski WATERWEED izbacio dva nova singla

Sledeća priča

Šareno prolećno PLEJER SUMIRANJE

Najnovije iz rubrike U fokusu