fbpx

MUD FACTORY završavaju novi album uz pomoć WACKEN fondacije

2 minuta čitanja
MUD FACTORY, basista Nemanja Stanković u prvom planu/FOTO: Nemanja Đorđević

Jedan od najvećih svetskih metal festivala „Wacken” podržao je Mud Factory u borbi da svoj prvi album završe u čuvenom švedskom studiju Fredman.

Metal sastav iz Vranja Mud Factory saopštio je da je pri kraju njihova kampanja za prikupljanje sredstava za miks i master albuma „The Sins of Our Fathers” u čuvenom švedskom studiju Fredman.

Bend je preko IndieGoGo kampanje i još nekoliko uspešnih aktivnosti prikupio oko 400 dolara, nakon čega je Wacken fondacija odlučila da podrži objavljivanje albuma u iznosu od 1.200 evra. 

Iz benda kažu da su veoma počastvovani što je baš festival Wacken odlučio da pomogne sa preostalim iznosom.

„Veoma smo srećni, ponosni i zahvalni, kako Wacken fondaciji, tako i SOKOJ-u koji je prvi podržao ovu ideju, kao i svima vama koji ste prepoznali koliko je ovo važno za nas, ali i za celu domaću metal scenu, i pomogli na najrazličitije načine. Pred nama je odlazak u Švedsku i rad sa jednim od najpoznatijih svetskih producenata, a mi ćemo se potruditi da ceo taj put i proces dočaramo u jednom kratkom filmu, koji ćemo potom objaviti”, kažu Mud Factory momci.

Mud Factory je 2014. godine pobedio na Wacken Metal Battle takmičenju u Srbiji i nastupio na regionalnom superfinalu u Zadru, ali se tada ipak nije plasirao na Wacken festival. 

Plejer intervju sa basistom benda Nemanjom Stankovićem možete pročitati OVDE.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Prethodna priča

SLIPKNOT ima nove maske, ali i video

Sledeća priča

REMEDY: Stari drugari ponovo prže

Najnovije iz rubrike U fokusu