fbpx

Michelle Darkness – Brand New Drug (2007)

minut čitanja

Michelle DarknessEtiketa sa koje je do sada uglavnom dolazila prog/virtuosso/power metal i slična muzika, ovaj put na tržište plasira jedno gothic rock/metal izdanje umetnika pod imenom Michelle Darkness.

Staž koji je pomenuti sticao u matičnom sastavu End of Green omogućava mu lagodnu realizaciju jednog sasvim pristojnog albuma obogaćenog solidnim indikatorima da Michelle može i mnogo bolje.

Do tada, na Brand New Drugu konstatujemo najpre odličnu produkciju, “peglanu” u Finnvox studiju u kome su snimali između ostalih i H.I.M, Nightwish i 69 Eyes. Idejna rešenja, iako nisu epohalna, prilično su sveža i kreću se gothic metal područjem uz laganim uplivima elektronike.

Vokali predstavljaju odmerenu kombinaciju pomenutih 69 Eyes i Type O Negative, uz sićušan dodatak Andersa Fridena (odnosi se na njegove clean vokale). Album sadrži 12 pesama i elegantno je ispresecan obradama, pa ćete tokom slušanj naleteti i na Joy Division, Simon & Garfunkela i Ramonese, u odgovarajućem goth aranžmanu.

Sve u svemu, prijatno, nenametljivo i kvalitetno izdanje. Jedini minus su programirani bubnjevi koji ponekad umeju da zasmetaju. S obzirom da je Michelle sam otpevao sve deonice i odsvirao sve gitare, iznenađujuće je što nije uložio još taj minimalni trud oko bubnjeva, no to ipak ne umanjuje vrednost ovog zaista dobrog izdanja. N. M.

 

 

 

Novinar. Muzika kao prva strast i jedini porok. O muzici sam pisao za Butcherian Vibe, Popboks, M@n! magazin, BalkanRock i druge medije. Ne mislim da više nema dobre muzike, naprotiv, ima je i previše.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Alchemist – Tripsis (2007)

Sledeća priča

Avenged Sevenfold – Avenged Sevenfold (2007)

Najnovije iz rubrike Albumi

Deftones – Ohms (2020)

Neočekivani prelazi. Genijalni masivni gitarski rifovi. Fantastično psihodelični sintovi. Deftones je spakovao najbolji album do sada.