fbpx

Lahannya – Shotgun Reality (2007)

minut čitanja

lahanjaU nešto više od 40 minuta, Lahannya prezentuje ukusan spoj rock-a, elektronike, gothic senzibiliteta i popa koji bi se bez problema mogao primiti i u glavama dece koja slušaju Tokyo Hotel.

Ovo nikako nemojte shvatiti kao diskvalfikaciju albuma Shotgun Reality, naprotiv. Album poseduje ogroman komercijalni potencijal ali to ne umanjuje njegov kvalitet.

Vrlo opuštajuć, natopljen nekom lepom melanholijom, otpevan glasom koji podseća na Shirley Manson – Shotgun Reality pretenduje na tron koji već izvesno vreme pod sobom drže bendovi poput Beseecha i sličnih.

Inventivne melodijske linije, čista produkcija i solidno muziciranje faktori su koji, uz one već pomenute, preporučuju ovaj album za višestruku konzumaciju. Sitna zamerka odnosi se na vokal. Naime, iako su sve deonice sasvim pristojno otpevane i savršeno se uklapaju u aranžmane, nameće se utisak da je Lahannya pomalo suzdržana te da svoj glas ne koristi u punoj meri, na način kako bi to zaista mogla.

To otvara prostor očekivanjima da će naredni albumi biti još bolji i potpuniji.  N. M.

Novinar. Muzika kao prva strast i jedini porok. O muzici sam pisao za Butcherian Vibe, Popboks, BalkanRock i brojne druge medije. Ne mislim da više nema dobre muzike, naprotiv, ima je i previše.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Throwdown – Venom And Tears (2007)

Sledeća priča

Alchemist – Tripsis (2007)

Najnovije iz rubrike Albumi