fbpx
Rage Against The Machine/FOTO: Official

Konzervativni fanovi su tek sad shvatili da je RATM politički bend

minut čitanja

Verovali ili ne, mnogi desno orijentisani, konzervativni fanovi tek sada su shvatili da su Rage Against The Machine politički bend sa jakim angažovanim porukama, uglavnom levičarskim.

RATM su oduvek bili izrazito levo orijentisani, a lirika pesama vrlo često se bavi korporativnom Amerikom, kulturnim imperijalizmom i državnom represijom u svim oblicima, kako na kojem albumu

Lavinu je pokrenuo jedan korisnik Tvitera koji je napisao da je bio fan dok bend nije izrazio svoje političko mišljenje (o aktuelnim dešavanjima u Americi).

“Muzika je moje svetilište i poslednja stvar koju želim je da slušam politička sranja dok slušam muziku. Što se mene tiče, sa vama (RATM) i Pink sam završio. Nastavite da lajete i ruinirate bazu svojih fanova”, napisao je tviteraš.

Na ovaj tvit reagovao je gitarista RATM-a Tom Morello.

“Koje si to moje muzike bio fan, a da nije sadržala “politička sranja”? Voleo bih da znam, kako bih mogao da je obrišem iz svog kataloga”, napisao je Morello.

Mnogi drugi korisnici Tvitera uključili su se u diskusiju, a mahom su se pitali kako je moguće da neko godinama sluša RATM i da ne primeti pollitičku podlogu njihove muzike.

“Protiv koje “mašine” si mislio da je usmeren njihov bes? Protiv mašine za veš?”, napisao je jedan od fanova, dok su mnogi drugi citirali stihove pesama benda kao ilustraciju političkih poruka koje su kod benda prisutne još od prvog albuma.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

SUICIDE SILENCE i JINJER izveli pesmu ALICE IN CHAINSA

Sledeća priča

TRICKY ima novi singl i jaku poruku za slušaoce

Najnovije iz rubrike U fokusu