fbpx

Kompanija D’Addario počinje da pravi zaštitne maske od folija za bubnjeve

minut čitanja

Kompanija D’Addario, poznata po proizvodnji muzičkih komponenti za instrumente, prilagodila je svoju delatnost kako bi počela da proizvodi zaštitne maske za lice za zdravstvene radnike.

Namera je da se proizvodi 100.000 ovih maski nedeljno, a biće pravljene od folija koje se koriste za bubnjeve.

“D’Addario je danas u inženjeringu i proizvodnji zaštitnih oklopa kako bi se ublažio veliki nedostatak zaštitnih sredstava u Njujorku, ali i za zdravstvene radnike u svetu. Pre nego što su naše fabrike zatvorene, D’Addario je odmah počeo da osmišljava način na koji će iskoristi svoje resurse da podrži globalni odgovor na COVID-19. Naš tim inženjera brzo je naučio kako da izradi zaštitne maske koristeći prozirni film sa Evans G2 bubnjeva”, navode u toj kompaniji.

Prototip su razvili za tri dana, a pomoću njihove robne marke Dynatomy, koja je odobrena od strane FDA, masovno će proizvoditi zaštitne vizire pod tim imenom u Evansovom pogonu za budnjeve. Za to su dobili i odobrenje nadležnih institucija.

„Namera nam je da napravimo ove štitnike sve dok budu potrebni u Njujorku ili bilo gde širom sveta. Sa velikim divljenjem smo gledali neverovatne napore naših zaposlenih u zdravstvu i osnovnim uslugama širom sveta. Iako ne možemo da pariramo nemerljivim naporima ovih nesebičnih junaka, osećamo ogromnu odgovornost da učinimo svoj deo u prevazilaženju krize COVID-19″, poručila je kompanija.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Russell Crowe smatra da Disturbed imaju najbolji rock vokal ikada

Sledeća priča

KAD ĆEMO PONOVO NA KONCERTE? Evo šta kažu stručnjaci!

Najnovije iz rubrike U fokusu