fbpx
The Ocean/FOTO: Pelagic Records

KAKVA ČAST: Fosil nazvan po metal bendu THE OCEAN

minut čitanja

Novi album benda The Ocean Phanerozoic II: Mesozoic | Cenozoic izlazi ovog petka, a bendu je nekoliko dana pre toga ukazana velika čast: po njima je nazvan jedan fosil.

Fosil krhke zvezde nazvan je “Ophiacantha oceani”, a otkrili su ga paleontolozi Lea Numberger i Ben Thuy.

Fosil će biti izložen u Muzeju istorije prirode u Luksemburgu, a nazvan je po nemačkom progressive metal bendu The Ocean, kako bi se odalo priznanje njihovom radu koji je takođe duboko inspirisan paleontologijom.

“Muzičari koji tako vešto kombinuju umetnost i nauku, komponuju albume poput albuma Precambrian (sa pesmama koje nose nazive prekambrijskih perioda), Pelagial (sa pesmama nazvanim po batimetrijskim podelama vodenog stuba) i Phanerozoic, na kojem se nalazi pesma ‘Turritopsis dohrnii’, koja govori o besmrtnoj meduzi iz Sredozemnog mora, više nego zaslužuju da postanu besmrtni tako što će po njima biti nazvan fosil”, izjavio je paleontolog Ben Thuy.

Bend The Ocean je u svojoj objavi naveo da je fosil koji je nazvan po njima otkriven u morskim sedimentima starim 2.6 miliona godina u Sredozemnom moru, a najbliži živi rođaci mu žive na Karibima.

“Da li je ovo biće bilo žrtva neutvrđenih događaja koji su doveli do istrebljenja?”, zapitali su se oni u objavi na Facebooku i uputili fanove na publikaciju koja govori o ovom fosilu.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Bivši pevač benda KVELERTAK objavio prvi solo singl

Sledeća priča

Pogledajte novi spot benda PALLBEARER

Najnovije iz rubrike U fokusu