fbpx
The Ocean/FOTO: Pelagic Records

KAKVA ČAST: Fosil nazvan po metal bendu THE OCEAN

minut čitanja

Novi album benda The Ocean Phanerozoic II: Mesozoic | Cenozoic izlazi ovog petka, a bendu je nekoliko dana pre toga ukazana velika čast: po njima je nazvan jedan fosil.

Fosil krhke zvezde nazvan je “Ophiacantha oceani”, a otkrili su ga paleontolozi Lea Numberger i Ben Thuy.

Fosil će biti izložen u Muzeju istorije prirode u Luksemburgu, a nazvan je po nemačkom progressive metal bendu The Ocean, kako bi se odalo priznanje njihovom radu koji je takođe duboko inspirisan paleontologijom.

“Muzičari koji tako vešto kombinuju umetnost i nauku, komponuju albume poput albuma Precambrian (sa pesmama koje nose nazive prekambrijskih perioda), Pelagial (sa pesmama nazvanim po batimetrijskim podelama vodenog stuba) i Phanerozoic, na kojem se nalazi pesma ‘Turritopsis dohrnii’, koja govori o besmrtnoj meduzi iz Sredozemnog mora, više nego zaslužuju da postanu besmrtni tako što će po njima biti nazvan fosil”, izjavio je paleontolog Ben Thuy.

Bend The Ocean je u svojoj objavi naveo da je fosil koji je nazvan po njima otkriven u morskim sedimentima starim 2.6 miliona godina u Sredozemnom moru, a najbliži živi rođaci mu žive na Karibima.

“Da li je ovo biće bilo žrtva neutvrđenih događaja koji su doveli do istrebljenja?”, zapitali su se oni u objavi na Facebooku i uputili fanove na publikaciju koja govori o ovom fosilu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Bivši pevač benda KVELERTAK objavio prvi solo singl

Sledeća priča

Pogledajte novi spot benda PALLBEARER

Najnovije iz rubrike U fokusu