fbpx
Jarvis Cocker/FOTO: Wikipedia

Jarvis Cocker smatra da je Pulp završena priča

minut čitanja

Jarvis Cocker, nekadašnji lider sastava Pulp, sugerisao je da se taj bend verovatno nikada više neće okupiti jer je prethodna reunion turneja “dovela to poglavlje do zadovoljavajućeg kraja”.

Nakon što je bend otišao na devetogodišnju pauzu 2002. godine, odsvirali su nekoliko koncerata, uključujući legendarni koncert iznenađenja na Glastonburyju 2011. godine, ali i nastup u Srbiji, na EXIT festivalu. Pulp nije svirao zajedno od decembra 2012. godine, kada su odsvirali koncert u Šefildu i dva koncerta na Coachella krstarenju.

Frontmen Jarvis Cocker sada priprema solo album, koji će objaviti sa bendom JARV IS…, i tvrdi da su Pulp dani iza njega.

“Okupili smo se 2011. i 2012. godine i uradili dosta koncerata što je, za mene, donelo zadovoljavajući završetak tog poglavlja. Vežbali smo dugo i mislim da smo upeli da ih odsviramo ubedljivo i autentično, da pokažemo o čemu te pesme zaista govore. One i dalje zvuče istinito”, izjavio je Cocker za The Creative Independent.

Prema njegovim rečima, ti koncerti omogućili su mu da zaključi priču.

“Osećam da je poslednja turneja prošla najbolje što je mogla. Međutim, onda sam pomislio i “Okej, to je to”. Jednostavno ne možeš da nastaviš da radiš to. Nismo svirali nikakav novi materijal. I bilo mi je drago zbog toga, jer nismo bili u fazonu “Evo nas, vratili smo se i sviraćemo vam stare hitove, ali evo pre toga nekoliko novih pesama”. Nismo nikome pokušvali da prodamo ništa. Samo smo hteli da sviramo ono što imamo i da ponovo oživimo te pesme na prigodan način. Mislim da je to bila savršena turneja, stvarno. I dobro je završiti priču tako. Ali onda sam pokušao da razmislim šta želim da radim posle toga”, ocenio je pevač.

Pulp, inače, nije objavio novi materijal od 2012. godine, kada su objavili singl After You, koji je producirao James Murphy iz LCD Soundsystema.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

METALLICA pustila u prodaju ograničene količine “Blackened” viskija

Sledeća priča

BODY COUNT novi spot kompletno snimili mobilnim telefonima

Najnovije iz rubrike U fokusu