fbpx

Hackneyed – Death Prevails (2008)

2 minuta čitanja

hackneyedDebi mlađane ekipe iz Nemačke izašao je pod etiketom Nuclear Blast što može da signalizira neke stvari.

Prvo, očekujete dobru svirku. Drugo, očekujete dobru produkciju. Treće, očekujete dobre ideje. Na Death Prevailsu ćete sve ovo naći u određenoj meri, ali ne dovoljnoj da „odlepite“ kada ga čujete. Oštar death metal, growl/gore vokali, čista, čak pomalo ispolirana produkcija, sve to može biti sjajna preporuka svim death metal fanovima.

Oni koji očekuju neke eksperimentalnije zahvate mogu, međutim, mirne duše da zaobiđu Death Prevails. Reč je o čistom death metalu, postavljenom tako da zadovolji sve parametre i obrasce žanra, što je, u krajnjoj liniji i postignuto.

S obzirom da je reč o debi izdanju, može se konatatovati da su Hackneyed uradili natprosečan posao što se tehničkog dela tiče. Konstrukcija aranžmana ne donosi ništa epohalno, što u prvi mah može zasmetati, naročito ako ste mnogo toga prevrnuli preko ušiju, ali što više slušate Death prevails, on postaje sve prijemčiviji i šarmantan na neki čudan način.

Zaključak glasi da je Hackneyed bend koji neće imati problema da, ukoliko volite death metal, zauzme nešto istaknutije mesto na vašoj polici sa diskovima, što, opet, ne mora toliko da implicira kvalitet njihovog debi izdanja, koliko implicira oskudnost kvalitetnih death metal albuma, uprkos trenutnoj hiperprodukciji koja je zahvatila ovaj pravac.   N. M.

Novinar. Muzika kao prva strast i jedini porok. O muzici sam pisao za Butcherian Vibe, Popboks, M@n! magazin, BalkanRock i druge medije. Ne mislim da više nema dobre muzike, naprotiv, ima je i previše.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Zimmers Hole - When You Were Shouting At The Devil...We Were in League With Satan (2008)

Sledeća priča

Horse The Band - A Natural Death (2008)

Najnovije iz rubrike Albumi