fbpx

Greeley Estates – Go West Young Man, Let The Evil Go East (2008)

2 minuta čitanja

greeleyPosle izdanja Outside of This iz 2004. i Far From The Lies iz 2006. godine, američki sastav Greeley Estates izlazi pred publiku sa, trećim po redu, albumom Go West Young Man, Let The Evil Go East.

I dalje pod neskrivenim, ali ne i neukusno iskorišćenim, uticajem Deftonesa, Greeley Estates kroz 14 nikad šarenijih numera prezentuju svoju viziju emo-post hardcorea.

Odmah prilikom prvog slušanja jasno je da je ovo najpotpunije izdanje Greeleya, a takođe i najbolje isproducirano. Petorka iz Arizone, uz pomoć Cory Spottsa, producenta zaslužnog, između ostalog, za zvuk benda Job For A Cowboy, uspela je da napravi prilično interesantan spoj emo matrice sa švedskim rifovima, math elementima, pa čak i r’n’b/gospel vokalnim deonicama.

Pomenuti švedski rifovi iz pozadine na suptilan način povezuju zvuk Greeleya sa metalcoreom, što ovo izdanje čini prilično razuđenim. Dodamo li tome fin osećaj za dramatiku, zatim dinamičnost, dobru tehničku izvedbu i aranžmansku raznolikost, može se zaključiti da Greeley Estates imaju veliki potencijal da u bliskoj budućnosti dobiju epitet jednog od muzičkih stubova emo subkulture, koja sve više poprima obrise pravog pokreta.

Što se referenci tiče, Go West Youn Man mogao bi se svideti fanovima Deftonesa, Funeral For A Frienda, In Flamesa i sastava Protest The Hero, što opet ukazuje na otvorenost i široki opseg stilova kojim se odlikuje ovo izdanje.  N. M.

Novinar. Muzika kao prva strast i jedini porok. O muzici sam pisao za Butcherian Vibe, Popboks, M@n! magazin, BalkanRock i druge medije. Ne mislim da više nema dobre muzike, naprotiv, ima je i previše.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Horse The Band – A Natural Death (2008)

Sledeća priča

One Way Mirror – One Way Mirror (2008)

Najnovije iz rubrike Albumi

Deftones – Ohms (2020)

Neočekivani prelazi. Genijalni masivni gitarski rifovi. Fantastično psihodelični sintovi. Deftones je spakovao najbolji album do sada.