fbpx
Above Us The Waves

Grčki bend Above Us The Waves sa gostima 14. oktobra u Beogradu

2 minuta čitanja
Above Us The Waves

Grčki melodic death metal/hardcore sastav Above Us The Waves nastupiće u Beogradu (klub Fest) 14. oktobra, a domaća podrška biće grupe SIDES (Beograd), Vicery (Beograd), Evervoid (Inđija) i Arc Light (Inđija).

Bend Above Us The Waves na ovoj turneji promoviše novi album (Rough On High Seas) i ovo će im biti drugi nastup u Beogradu.

“Pošto je reč o nedelji, ljudi sutradan idu na posao, događaj će početi ranije i završiti se u vreme kada možete uhvatiti dnevni autobus za povratak”, navodi organizator.

Pre koncerta biće upriličen chill warm up ispred kluba (od 17h) kada će drum n bass ekipa sastavljena od Mythicala Noizy Wilsona, No Shadowa (USA) i MC Dantea biti zadužena “za raspaljivanje pozitivne energije pred svirku”, gde će okupljeni moći da se opuste pre nego što se prvi bend popne na binu.

U nastavku možete pročitati biografije bendova:

Above Us The Waves (Greece)

Above Us The Waves je petočlani bend iz Kavale. Njihov zvuk sadrži elemente melodičnog death metala i hardcorea fokusiranog na teške riffove i jake melodije.

Bend je formirao gitarista Vasilis 2009. godine i nakon par promena članova, Dinos (Bas), George (Gitara), Vangelis (Vokal) i Stratos (Bubanj) su kompletirali trenutnu postavu.

https://www.youtube.com/watch?v=FbUMItpZH24
https://autw.bandcamp.com/

SIDES (Beograd)

Sides je metalcore/djent bend iz Beograda koji iza sebe ima 3 singla i trenutno snimaju svoj prvi EP, bend je oko godinu dana bio neaktivan zbog bubnjarevog zdravstvenog stanja koje je sada dobro. Bend je forimiran krajem 2015 i čine ga Kali, Danko, Sloba, Dima i Ceva.

Vicery (Beograd)

Vicery je eksperimentalni death metal bend koj su leta 2016. godine osnovali Ivana Momčilović na vokalima i Elio Rigonat na svim instrumentima. Bend je par meseci kasnije, 28. decembra, objavio svoj prvi EP “Vicery”. Desetog avgusta objavljen je prvi album benda “Devolution…”

21. septembra VICERY je održao prvu svirku kao trio, sa novim članom Stefanom Stanojevićem, aka “Edwin Pickettom” na drugoj gitari, koju je posetilo preko 200 ljudi. Bend je na bini koristio prateće matrice za sve ostale instrumente.

Evervoid (Inđija)

Evervoid je bend koji je nastao 2011. godine (prvobitno Between The Artifacts), napravljen iz želje da se svira old school melodic death metal.

Na repertoaru benda se nalaze obrade bendova kao što su In Flames, At The Gates, Kalmah, Arch Enemy, Amon Amarth, Dissection itd. Bend trenutno radi na pisanju materijala za prvi EP.

Arc Light (Inđija)

Arc Light je Death/Thrash metal bend iz Inđije osnovan u jesen 2017. Bend su osnovali Aleksa Ćukalovic (gitara i vokal). Predrag Tasić (gitara i prateći vokal) i Nikolaj Plančak (bubnjevi). Ubrzo im se priključuje i Vladan Milivojević (bass gitara). Trenutno bend radi obrade kultnih death i thrash metal bendova a u fazi pisanja su i prve autorske pesme. Primarni uzori benda su: Sepultura, Bolt Thrower, Death, Sodom, kao i rana Metallica.

Sve informacije o ovom događaju možete pratiti i na zvaničnom FB iventu.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Naxatras i Half Gramme of Soma 15. novembra u Elektropioniru

Sledeća priča

Novo iznenađenje od THE OCEAN zvuči odlično

Najnovije iz rubrike U fokusu