fbpx
Kurt Cobain tokom legendarnog akustičnog nastupa Nirvane/FOTO: YouTube

Gitara Kurta Cobaina sa MTV Unpluggeda uskoro na aukciji

minut čitanja

Gitara Kurta Cobaina, na kojoj je svirao legendarni MTV Unplugged koncert, biće ponuđena na aukciji na Beverli Hilsu 19. ili 20. juna.

Aukcijska kuća Julien’s Auctions omogućiće potencijalnim kupcima da gitaru 1959 Martin D-18E vide od 15. maja, najpre u Hard Rock kafeu u Londonu, a zatim i u svojoj galeriji na Beverli Hilsu od 15. juna.

Kako se navodi u saopštenju Julien’s Auctionsa, gitara će biti prodata u originalnoj tvrdoj futroli, koju je Kurt Cobain ukrasio nalepnicom benda Poison Idea.

Na dršci kutije se nalaze i tri avionske karte za prtljag, koje Kurt nije skinuo, kao i nalepnica kompanije Alaska Airlines na samoj kutiji.

Srećni kupac će u kutiji, pored gitare, naći i delimično iskorišćeno pakovanje “Martin” gitarskih žica, tri trzalice i Kurtovu priručnu torbicu od antilopa ukrašenu minijaturnom srebrnom kašikom, viljuškom i nožem.

“Ova bitna gitara sa pravom je zaslužila svoje mesto u rock n roll istoriji kao instrument na kojem je svirao jedan od najuticajnijih muzičara svih vremena u jednom od najvećih i najupačatljivijih živih nastupa ikada”, naveo je predsednik kuće Julien’s Auctions.

Da podsetimo, prethodni Cobainov predmet koji je prodat na aukciji bio je džemper koji je nosio na ovom nastupu, a krajnja cena bila je 334.000 dolara. Očekuje se da gitara značajno nadmaši tu cenu.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Figurica sa Slashove svadbene torte završila na aukciji za 3.000 dolara

Sledeća priča

Live Nation očekuje potpun povratak koncerata 2021. godine

Najnovije iz rubrike U fokusu