fbpx
Bend Homewrecker, Matt Barnum je treći sa leve strane/FOTO: Revolver Magazin

Frontmen benda HOMEWRECKER optužen za seksualno uznemiravanje

minut čitanja

Matt Barnum, frontmen metalcore/death metal benda Homewrecker, optužen je za seksualno uznemiravanje više žena, od kojih su neke u tom trenutku bile maloletne.

Bubnjar benda Matt Izzi takođe je optužen za neprikladno ponašanje. Bend se još uvek nije oglasio ovim povodom, ali su ekspresno otpušteni sa etikete Good Fight Music.

“Skrenuta nam je pažnja da je više žena optužilo Matta Barnuma za seksualno uznemiravanje i to dok su još bile maloletne. Želimo da saopštimo da Good Fight Music više ne sarađuje sa bendom Homewrecker, a ta odluka stupa na snagu ovog momenta. Nikada nećemo tolerisati, prihvatiti ili ostati nemi na seksualnu agresiju na našoj etiketi, pogotovo ne prema slabijima. VERUJTE ŽENAMA”, napisala je izdavačka kuća u svom obraćanju.

Sudeći po izveštaju magazina Lambgoat, Barnum je prvobitno optužen od strane žene po imenu Riley, koja ga tereti da je tražio gole slike od nje kada je imala 16 godina, a on 24.

“To je ništa u odnosu na ono što je radio drugim devojkama na lokalnoj sceni. Znam sa sigurnošću da je radio mnogo gore stvari mlađim devojkama u zajednici u to vreme”, napisala je Riley na Tviteru.

Nakon njenih objava na Tviteru, na Instagram nalogu @survivingmattbarnum pojavili su se skrinšotovi priča u kojima nekoliko žena optužuje Barnuma za uznemiravanje i nedolično ponašanje, uključujući i optužbe za seks sa maloletnicama. Na istom nalogu iznete su i optužbe na račun bubnjara Matta Izzija.

Ovim povodom na Tviteru se oglasio gitarista benda Harms Way Bo Lueders, koji je sa Homewreckerom više puta bio na turneji.

“Pomalo sam u šoku. Znam da bi trebalo da kažem nešto jer tog čoveka smatram svojim bratom i nikad ne bih pomislio da je sposoban da uradi nešto tako, ali iskreno sam razočaran i besan zbog njegovog ponašanja, toliko da ne umem to da artikulišem. Osećam ogromnu krivicu što smo vodili nekog takvog da putuje sa nama širom planete godinama, što mu je bez ikakve sumnje omogućilo zlostavljanje. Mogu da kažem u ime svih kolega iz benda da osećamo mučninu zbog svega ovoga. Nije ok i ne sme biti ignorisano”, napisao je Lueders.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Jutjuber napravio imitaciju NIRVANINE pesme pomoću veštačke inteligencije

Sledeća priča

RICK ASTLEY je objavio divnu verziju FOO FIGHTERS pesme Everlong

Najnovije iz rubrike U fokusu