fbpx
Deftones/FOTO: Frank Maddocks

DEFTONES trenutno miksaju novi album

minut čitanja

Američki alternativni sastav Deftones objavio je da uskoro izlazi deveti još uvek neimenovani album, uprkos krizi od COVID-19 pandemije.

Novi album kalifornijskog kvinteta Deftones je trenutno u fazi miksanja, objasnio je bubnjar benda Abe Cunningham u kratkom videu koji je podeljen preko Instragrama.

Dodao je da novi album ipak „dolazi” iako članovi benda ne mogu da se sastanu u studiju i slušaju muziku.

„Muziku trenutno miksamo. S obzirom na trenutnu situaciju, bilo je teško dovesti sve članove benda u istu sobu. Ne možemo. Želeo bih da se zahvalim na strpljenju i vašem interesovanju. Dolazi!”, zaključio je na kraju kratkog obraćanja Abe Cunningham.

Producent Terry Date pomagao je bendu prošle godine da napiše i snimi muziku za novi album, koji dolazi četiri godine nakon osmog ostvarenja „Gore”. Inače, Terry Date je producirao i prva četiri Deftones albuma.

Sampler Frank Delgado je u nedavnom razgovoru sa australijskim magazinom Forté objasnio da je novi album benda iz Sakramenta jednostavno „Deftones” muzika.

„Znam da to sada zvuči kliše, ali nikada nismo postavljali zidove između nas, već smo se okupljali i videli šta se dešava. Sve dok su svi zajedno, srećni i u dobroj formi, mi smo dobro, i bilo je dosta takvih situacija. Mi ne jurimo nikakav zvuk il ne pokušavano da zvučimo na određeni način – samo pokušavamo da budemo bolji u onome što radimo. Zajedno smo sastavili album koji zvuči neverovatno, zbog čega smo prilično uzbuđeni”, objasnio je Frank Delgado.

Prošle godine, pevač Chino Moreno rekao je za NBC San Diego da su on i njegovi saborci „uživali u zajedničkom vremenu” praveći sledeći album grupe.

Zbog novog devetog albuma, Plejer će verovatno menjati listu najboljih pesama američkog sastava Deftones. Do tada, možete da slušate staru i uživate u zvuku prvih osam izdanja.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Evo koliko striming servisi plaćaju bendovima

Sledeća priča

Objavljen dokumentarac o Slipknotu za besplatno gledanje

Najnovije iz rubrike U fokusu