fbpx

Decapitated, Hate i Thy Disease 18. aprila u Beogradu

minut čitanja
decapitated
Decapitated

Tri predstavnika poljske death metal scene, Decapitated, Hate i Thy Disease, nastupiće zajedno 18. aprila u beogradskom Domu omladine.

Informacije o tome ko će biti domaća podrška, kao i to koliko će koštati ulaznice, biće objavljene naknadno.

Decapitated su već dobro poznato ime iz Poljske, sviraju death/groove metal, a u Srbiju dolaze u skolopu promocije aktuelnog šestog studijskog izdanja “Blood Mantra”, koje je izašlo krajem septembra 2014. godine. Poslednji put smo uživo imali prilike da ih čujemo u novembru 2013. godine kada su došli kao podrška bendu Children Of Bodom.

Hate su već legendarni death metal bend nastao 1990. godine u poljskoj prestonici, koji nam dolazi na krilima svog devetog studijskog albuma “Crusade:Zero” objavljenog u januaru prošle godine.

U poslednje vreme su imali nekoliko bitnih promena u postavi kada ih je prošle godine napustio gitarista Konrad “Destroyer” Ramotowski, kojeg je na nastupima od tad menjao Dominik “Domin” Prykiel, dok je 2014. dotadašnjeg bubnjara Stanisław-a “Hexen” Malanowicz-a zamenio Paweł “Pavulon” Jaroszewicz, tako da je jedini originalni član ostao pevač i gitarista Adam “The First Sinner” Buszko.

Thy Disease je industrial death metal bend osnovan 1999. godine u Krakovu. Njihove pesme se bave temama nihilizma, apokalipse, futurizma i rata, a na ovoj turneji promovišu svoj poslednji album “Costumes of Technocracy” izdat 2014. godine. Njih smo nedavno imali prilike da čujemo uživo i u Beogradu i u Novom Sadu kada su nas u aprilu prošle godine posetili na turneji sa još jednim sjajnim poljskim bendom Obscure Sphinx.

Novinar. Muzika kao prva strast i jedini porok. O muzici sam pisao za Butcherian Vibe, Popboks, BalkanRock i brojne druge medije. Ne mislim da više nema dobre muzike, naprotiv, ima je i previše.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Posle otkazivanja nastupa, Marduk ipak stiže u Srbiju

Sledeća priča

Poznata prva predgrupa za Marduk u Novom Sadu

Najnovije iz rubrike U fokusu