fbpx
Dark Tranquillity/FOTO: Promo

Dark Tranquillity 18. aprila u Novom Sadu

minut čitanja
Dark Tranquillity/FOTO: Promo

Pioniri geteborške škole death metala Dark Tranquillity premijerno će nastupiti u Srbiji, a koncert će biti održan 18. aprila u novosadskom klubu SKCNS Fabrika.

Nastali 1989. godine kao Septic Broiler, debi album Skydancer na kojem je tada pevao Anders Fridén (kasnije se priključio sastavu In Flames) objavili su 1993. godine pod imenom Dark Tranquillity. 1995. godine realizovali su album The Gallery, koji se smatra vrhunskim radom tog vremena. Tada je gitarista Mikael Stanne preuzeo ulogu pevača/frontmena na kojoj je i dan danas.

Bend je u dosadašnjoj karijeri objavio ukupno 11 albuma, od kojih je poslednje još uvek aktuelno izdanje Atoma (Century Media, 2016.). Na poziciji druge gitare tokom 2017. godine uživo su im pomagali Christopher Amott (Arch Enemy) i Johan Reinholdz (Andromeda).

Karte će biti puštene u prodaju 20. decembra na svim Eventim i Gigstix prodajnim mestima po ceni od 1.900 dinara za prvih 50 komada, dok će redovna pretprodajna cena biti 2.500 dinara. Na dan koncerta, ulaznice će koštati 3.000 dinara. Takođe, oldschool fan ulaznice biće naknadno u prodaji u muzičkim radnjama Felix (Beograd) i Mungos (Novi Sad).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Najbolji svetski Nirvana tribute bend u februaru u Novom Sadu

Sledeća priča

Laibach 13. januara u Novom Sadu

Najnovije iz rubrike U fokusu