fbpx
Decapitated

Članovi benda Decapitated uhapšeni pod optužbom za kidnapovanje i silovanje

2 minuta čitanja
Decapitated

Sva četiri člana sastava Decapitated optužena su, nakon optužbi za kidnapovanje, i za grupno silovanje devojke nakon koncerta u Spokejnu u Vašingtonu.

Događaj se, prema optužbi, desio 31. avgusta, a Waclaw Kieltyka, Rafal Piotrowski, Michael Lysejko i Hubert Wiecek, su uhapšeni u Santa Ani (Kalifornija) i zadržani pod otpužbom za kidnapovanje. Sada su te optužbe prerasle i u optužbe za silovanje.

Silovanje se, navedeno je u sudskoj dokumentaciji, desilo u kupatilu njihovog tur-basa nakon koncerta u “The Pinu”.

Žrtva i njena prijateljica rekle su lokalnoj policiji da su bile pozvane u autobus benda. Jedna od njih rekla je da je bila uzbuđena što je ušla u autobus poznatog benda, a onda je, kako je navela, jedan do članova benda počeo da je “hvata za grudi”.

“On je kasnije identifikovan kao bubnjar benda Michal Lysejko”, navedeno je u dokumentima.

Lokalna štampa objavila je da se žrtva osetila vrlo neprijatno, a da su članovi benda tada počeli da razgovaraju na poljskom jeziku.

“Osetila je kako se atmosfera u autobusu promenila”, naveli su mediji.

Devojka je policiji rekla da je Piotrowski tada počeo da je ljubi, ali ga je ona odgurnula. Potom ju je on zgrabio za ruku i povukao, pribivši je uz lavabo i ogledalo u kupatilu.

“Mogla je da vidi u ogledalu kako se svi članovi benda smenjuju u činu silovanja”, stoji u sudskoj dokumentaciji.

Nakon događaja, žrtva je pozvala policiju koja ju je našla dve milje od mesta na kojem se desio koncert. Odvedena je u bolnicu gde je obavljen pregled kojim je utvrđeno da je napastvovana.

Policija je navela da su konstatovali ozbiljne modrice na gornjem delu ruku.

Waclaw Kieltyka, jedan od članova benda, naveo je da je video Piotrowskog i Wieceka u seksualnom odnosu sa devojkom u kupatilu i pristao je da da uzorak svog DNK policiji.

Sudska dokumenta dalje kažu da je Piotrowski priznao da se u autobusu “desila žurka” i da je devojka bila prisutna, ali je potom zatražio advokata i prevodioca, odbijajući da daje bilo kakve dalje izjave. Takođe je odbio i da da DNK uzorak.

Wiecek je takođe naveo da je devojka bila u autobusu, ali je dodao da je on sve vreme sedeo na kauču i da uopšte nije video šta se događa. On je takođe tražio prevodioca, ali je dodao i da devojka nije bila primorana da uđe u autobus.

On takođe nije želeo da da svoj DNK policiji. Lysejko nije želeo da daje komentare osim izjave da ne zna ko je devojka kada su mu pokazali njenu sliku.

Nakon ovih optužbi, advokat benda Steve Graham izjavio je da će se bend boriti protiv optužbi.

“Potpuno smo uvereni da će javnost vrlo brzo čuti i njihovu stranu priče”, izjavio je Graham.

Svi članovi benda trenutno su u zatvoru u Los Anđelesu i čekaju premeštaj u Spokejn.

3 Comments

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Projekat Great 78 objavio potpuno besplatno 50.000 digitalizovanih ploča

Sledeća priča

OGLASIO SE BEND DECAPITATED: Nismo savršena ljudska bića, ali nismo ni kriminalci

Najnovije iz rubrike U fokusu