fbpx
Buckethead/FOTO: YouTube

BUCKETHEAD objasnio zašto nosi masku i kofu na glavi

minut čitanja

Ako ste nekada došli u dodir sa radom kultnog gitariste Bucketheada, verovatno ste se zapitali – čemu, dođavola, ta kofa i maska?

Brian Carroll, poznatiji kao Buckethead, ispričao je u Coming Alive podkastu da je jedne večeri jeo piletinu i da se to sa kofom samo desilo.

On je objasnio da su se kofa i maska pokazali kao dobar način da prevaziće svoju anksioznost.

“Kada ih stavim, mogu da radim sve što želim kao taj karakter. U svakom drugom slučaju, bio bih preplašen na smrt”, naveo je Buckethead.

Ipak, bilo mu je potrebno ohrabrenje da bi izgradio lik Bucketheada.

“Samo sam stavio masku i kofu i pogledao se u ogledalo. Bio sam u fazonu “Vidi, to je Buckethead”. Potom je jedan moj prijatelj koji je išao na koledž imao čas video produkcije i snimao me je. Poznajem jednog gitaristu po imenu Jim Gore, njemu takođe zaista mnogo dugujem. Ohrabrio me je da se upustim u muzičke vode. ‘Trebalo bi jednostavno da budeš Buckethead. Sviraj!’, rekao mi je”, objasnio je Buckethead.

Novinar. Muzika kao prva strast i jedini porok. O muzici sam pisao za Butcherian Vibe, Popboks, BalkanRock i brojne druge medije. Ne mislim da više nema dobre muzike, naprotiv, ima je i previše.

Napiši komentar

Your email address will not be published.

Prethodna priča

IDLES izveli uživo novu pesmu i obrade THE BEATLES-a i THE STROKES-a

Sledeća priča

EKSKLUZIVNO: Kultni američki bend CONFESSOR završava novi album sledeće godine

Najnovije iz rubrike U fokusu