fbpx
Born From Pain

Born From Pain 13. decembra sviraju u Elektropioniru

2 minuta čitanja
Born From Pain

Holandski sastav Born From Pain, inače jedan je od prvih evropskih crossover/metalcore bendova, nastupiće 13. decembra u Elektropioniru.

Pod snažnim uticajima nemačkih trash metal bendova, njujorškog hardcorea, te death metal zvuka sa Floride i iz Birmingema, ovi momci pronašli su uzore u sastavima poput Meraudera, Stigmate, Earth Crisisa, All Out Wara, Bolt Throwera, Obituaryja, Integrityja, Testamenta, Slayera, ali i ranog Agnostic Fronta i Crumbsuckersa.

“Narednih deset godina Born From Pain uglavnom provodi „na putu“, svirajući u svim mogućim mestima širom kontinenta. Nakon prvog EP-ja iz 1999, naredne godine usledio je debi album “Reclaiming The Crown”. Brojni samostalni nastupi kao podrška velikim svetskim imenima prouzrokovali su novi album “Sands Of Time” koji je snažno odjeknuo u hardcore krugovima pa je Born From Pain pozvan da učestvuje u “Resistence” turu sa bendovima Hatebreed i Mad Ball nakon čega je usledila prva američka a potom i japanska turneja”, kaže se u saopštenju organizatora.

Album “In Love With The End” objavljen je za Metal Blade Records. Born From Pain je zatim godinu i po dana bio na turneji svirajući svuda po svetu sa Napalm Death, Hatebreed, Six Feet Under kao i na brojnim velikim (Wacken Open Air, With Full Force Open Air, Waldrock Festival, Hell Fest) i malim festivalima u Evropi i južnoj Americi.

Tokom godina zvuk benda Born From Pain ostao je prepoznatljiv sa čvrstim kičmenim stubom sazdanim na brzim žestokim rifovima i agresivnim brejkovima. Nikada nisu pali pod uticaje trendova, a u svojim pesmama koje govore o emocionalnim poteškoćama, socijalnim nemirima i izražavaju gnev prema svakodnevnom životu. Tokom 2013. godine u postavu se vraća stari gitarista Servee, pa Born From Pain nastavljaju da sviraju kao petorka sa dve gitare. Poslednji album “Dance With The Devil” objavljen je 2014.

Ulaznice se u prodaji nalaze od 31. oktobra u Šikarici po ceni od 500 dinara u pretprodaji,dok će na dan koncerta koštati 700 dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Prethodna priča

DNEVNA DOZA NOVIH SINGLOVA: Ihsahn, Vidiq, Architects, Slipknot, The Ocean, He is Legend

Sledeća priča

Bend Pro-Pain poziva fanove na druženje uoči koncerta

Najnovije iz rubrike U fokusu