fbpx
FOTO: Facebook

Bend Bas i Stega optužuje Zaječarsku gitarijadu za prevaru

minut čitanja
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Bend Bas i Stega saopštio je da ni posle dve i po godine od pobede na Zaječarskoj gitarijadi nije dobio novčanu nagradu u iznosu od 150.000 dinara.

Iako je, kako se navodi u saopštenju ovog sastava, 31. jula ove godine u Gradskoj upravi Zaječara na konferenciji za štampu saopšteno da je “ispravljena nepravda”, te da je nagrada isplaćena pobedniku 46. gitarijade, to se, kako bend tvrdi – nije desilo.

Članovi benda Bas i Stega kažu da su obavili preko 200 telefonskih razgovora u protekle dve godine i svaki put dobijali lažnu nadu o isplati. Bend je u fazi izdavanja prvog albuma koji su planirali da finansiraju nagradom iz Zaječara, pa je to i direktno usporilo njihovo prvo izdanje koje treba da se pojavi u decembru. Ovaj put su, kako kažu, rešili da konačno pokrenu medijsku kampanju “kako bi do javnosti stigla ova nepravda i donela rešenje njihovog problema”.

Novinar. Muzika kao prva strast i jedini porok. O muzici sam pisao za Butcherian Vibe, Popboks, M@n! magazin, BalkanRock i druge medije. Ne mislim da više nema dobre muzike, naprotiv, ima je i previše.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Prethodna priča

Objavljena satnica za koncert Valkyrja/Nominon

Sledeća priča

Instrumentali koje vredi preslušati (Vol 1)

Najnovije iz rubrike U fokusu