Warbreed – History Undone (2008)

1313279792_coverWarbreed dolazi iz Argentine, a History Undone je njihovo prvo full-lenght čedo.

Iako formirani još 2005. godine (pod nazivom Aryan Beauty koji su morali da promene da ne bi imali problema s obzirom na njegovu nacističku konotaciju), Warbreed tek tri godine kasnije uspevaju da izdaju album, koji bi se mogao okarakterisati kao relativno dobar melodeath uradak, sasvim u rangu sa mnogim drugim izdanjima iz aktuelne ponude.

Prosečan, dakle. Blizak zvuku At The Gatesa i The Darkest Houra, History Undone je tekstualno okrenut istoriji odnosno II svetskom ratu. Ukoliko ste ljubitelj takve tematike, History Undone će vam se dopasti, jer nema mnogo sastava i albuma u poslednje vreme koji se bave takvim temama.

U soundu Warbreeda suštinski nećete naći ništa novo, ali je pristup ovih momaka takav da pleni nekim posebnim šarmom, pogotovo zato što su uspeli da old-school melodeath upakuju tako da može da bude konkurentan aktuelnim sastavima i izdanjima.

Odlični scream vokali su nešto što na prvo slušanje ostavlja jak utisak, a ako tome dodamo kombinovanje španskog i engleskog jezika, te povremene akustične izlete, zaključak je da History Undone treba preslušati makar informativno.

Ekstremni južnoamerički bendovi više nisu retkost, a Warbreed pokazuju da su i na tom kontinentu standardi sve viši i viši. Iako je ovde reč o prosečnom albumu, smestimo li ga u kontekst trenutne ponude koja dolazi iz Južne Amerike (Criminal, Krisiun…), postoji velika mogućnost da taj kontinent bude sledeća „velika stvar“ kada je metal u pitanju. N. M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.