Unleashed – Hammer Batallion (2008)

UnleashedHammerBattalionDeveto studijsko izdanje neumornog švedskog Unleasheda ponovo redefiniše rad ovog sastava u pogledu njegovog kvaliteta i to u pozitivinom smislu.

Jednostavnije rečeno, Unleashed je ponovo snimio fenomenalan album. Thrash/death metal, smućkan tako da više ima ovog prvog sastojka, udara pravo u jajca svojom masivnošću, opakim vokalima, lepo osmišljenim i odsviranim rifovima (ma, rifčinama, bre!), te vrlo agresivnom ritam sekcijom.

Iako u velikoj meri tradicionalan, Hammer Battalion ipak drži korak sa modernim tendencijama, zahvaljujući, pre svega, odličnoj produkciji. Ono što je interesantno je da je na Hammer Battalionu vrlo prisutan Carcass duh, što je, kada se takav feeling provuče kroz Unleashed filtere, svakako plus i predstavlja oplemenjavanje već interesantnog zvuka.

Unleashed je i na novom albumu uspeo da delimično pomeri i proširi okvire svog zvuka, a da ne naruši svoj izvorni umetnički integritet negovan godinama.

To znači da od Šveđana u budućnosti ne možemo očekivati nikakve revolucionarne zahvate, ali svakako možemo da računamo na pristojne albume, kakve već izvesno vreme dobijamo. N. M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.