Throwdown – Venom And Tears (2007)

throwdownThrowdown, straight edge sastav iz Orange County-ja, California, na svom petom po redu zalazi na teritoriju kojom je nekada suvereno vladala Pantera, a danas to čine Lamb of God.

Perfektna svirka, mosh rifovi, i uigrana ritam sekcija glavne su odrednice ovog izdanja. Prisutan je sve očigledniji zaokret ka metalu kroz rifove koje je patentirao pomenuti kult sastav iz Dalasa.

No iako ne baš originalni, ti aranžmani su funkcionalni – dok slušate Venom and Tears teško da ćete ostati mirni i ne “odslemovati” bar jednu pesmu. Bez mnogo filozofije, ovo izdanje predstavlja nametljiv akt brutalnosti, neiživljene snage i delimično artikulisanog besa.

Osim 13 autorskih, na Venomu se nalazi i jedna obrada – Propaganda, u originalu Sepulturina pesma. Najveća manjkavost poslednjeg Throwdown albuma je nedostatak originalnosti, odnosno suviše asocijacija na pomenute im uzore.

Da li je u pitanju smišljen potez ili kreativna kriza, videćemo već na sledećem albumu. Ukoliko je ovo pravac u kome će se Throwdown kretati u budućnosti, moraće mnogo da urade na davanju lične, malo autentičnije dimenzije svojoj muzici.  N. M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.