Pevač Machine Heada krivi negativne kritike na internetu za lošu prodaju novog albuma

Machine Head/FOTO: Promo

Novi album Machine Heada Catharsis našao se na udaru brojnih negativnih kritika, kako od strane štampe, tako i od fanova. Već sada je očigledno da ovo izdanje neće završiti među cenjenijim albumima ovog benda.

Međutim, Robb Flynn, frontmen benda, objasnio je za Loudwire zašto je ponosan na Catharsis uprkos niskoj prodaji albuma i neverovatnoj količini “malicioznih kritika” kojima je bend poslednjih dana izložen.

Catharsis je u SAD-u u prvoj nedelji prodat u tiražu od 8.761 primeraka, što je manje od polovine tiraža koji je 2014. postigao njegov prethodnik “Bloodstone & Diamonds” u prvoj nedelji prodaje. Machine Head je takođe zabeležio i najgori plasman na Billboard 200 listi još od 2003. godine, ušavši tek na 65. mesto. Striming kultura je, naravno, značajno uticala i na male cifre u prodaji fizičkih kopija, na šta je i sam Flynn ukazao, pomenuvši da je album u prvoj nedelji dostigao 600.000 strimova.

Međutim, lideru Machine Heada ta činjenica ipak nije bila dovoljna. On je, naime, kao značajan faktor koji je uslovio lošu prodaju označio “onlajn mržnju”.

On je pozvao fanove Machine Heada da ne obraćaju pažnju na “uragan negativnosti”, “onlajn mržnju” i “nadrkane recenzije”, te da odu i kupe album.

“Iskreno, čudo je da smo dostigli ove cifre. Čista malicioznost koja je bila usmerena na mene i bend je, da blago kažem, neverovatna”, naveo je Flynn.

On se obratio onima koji su kupili album, navodeći da su ostali uz bend i da zaslužuju “toliko jak aplauz benda da od toga bride dlanovi”.

Kako Loudwire navodi, jedan od mogućih faktora za slabu prođu albuma je i to što se Flynn našao na udaru fanova pevača Pantere Phila Anselma, kojeg je kritikovao zbog njegovih rasističkih komentara na događaju Dimebash 2016. Iako se Philip Anselmo zbog svog ispada izvinio, Flynn nije propustio priliku da prokomentariše incident, što je jedan od mogućih razloga za “osvetu” fanova Pantere i Phila Anselma, koji su vrlo često istovremeno i fanovi Machine Heada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.