Noisecore legende Today is The Day 16. juna u Beogradu

today is the day 02Američki noisecore/grind/sludge bend Today is The Day nastupiće u beogradskom Domu omladine 16. juna, saopštila je promoterska kuća Resetor.

Cene karata i ostale dodatne informacije biće poznate uskoro, a dešavanja u vezi sa ovim događajem možete pratiti na zvaničnom FB iventu.

BACKGROUND:

Today Is The Day su osnovani ’92. u Nashvilleu, Tennessee i iza sebe imaju 10 studijskih albuma. Glavna pokretačka snaga i jedini stalni član Steve Austin poznat je i kao producent, snimatelj i mastering ekspert kroz čije ruke su prošla mnoga značajna izdanja u prethodnih 20ak godina: Lamb Of God, Jello Biafra, Shawn Crahan (Slipknot), Converge, Bane, Voivod, The Unsane, Gaza, Anal Cunt, From Ashes Rise, Bongzilla…

Stvaralaštvo ovog sastava najčešće podvode pod noisecore mada se u njemu može pronaći širok dijapazon primesa, od ambijentalnih pa do grind i black metal upliva.

Možda je to i jedan od razloga što Today Is The Day nikad nisu izašli iz underground okvira, ali se svakako radi o bendu čije delovanje svojim uticajem daleko nadmašuje komercijalna dostignuća. Iako se kolegama iz Neurosis pripisuje titula rodonačelnika savremenog avangardnog metala i jednog od najbitnijih predstavnika, činjenica je da su TITD podjednako dugo prisutni, i vrlo zaslužni za razvoj eksperimentalnih podpravaca.

Poslednje izdanje “Animal Mother” (Southern Lord, 2014.) poseduje sva obeležja Austin-ovog rada: haotična buka, psihodelična, teskobna atmosfera u kombinaciji sa paljbom rifova i ubitačnom ritam sekcijom, te svedoči da ovaj sastav nikako ne posustaje posle skoro četvrt veka delovanja.

One thought on “Noisecore legende Today is The Day 16. juna u Beogradu”

  1. Pingback: Otkazan koncert benda Today is The Day |
  2. Trackback: Otkazan koncert benda Today is The Day |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.