Michelle Darkness – Brand New Drug (2007)

Michelle DarknessEtiketa sa koje je do sada uglavnom dolazila prog/virtuosso/power metal i slična muzika, ovaj put na tržište plasira jedno gothic rock/metal izdanje umetnika pod imenom Michelle Darkness.

Staž koji je pomenuti sticao u matičnom sastavu End of Green omogućava mu lagodnu realizaciju jednog sasvim pristojnog albuma obogaćenog solidnim indikatorima da Michelle može i mnogo bolje.

Do tada, na Brand New Drugu konstatujemo najpre odličnu produkciju, “peglanu” u Finnvox studiju u kome su snimali između ostalih i H.I.M, Nightwish i 69 Eyes. Idejna rešenja, iako nisu epohalna, prilično su sveža i kreću se gothic metal područjem uz laganim uplivima elektronike.

Vokali predstavljaju odmerenu kombinaciju pomenutih 69 Eyes i Type O Negative, uz sićušan dodatak Andersa Fridena (odnosi se na njegove clean vokale). Album sadrži 12 pesama i elegantno je ispresecan obradama, pa ćete tokom slušanj naleteti i na Joy Division, Simon & Garfunkela i Ramonese, u odgovarajućem goth aranžmanu.

Sve u svemu, prijatno, nenametljivo i kvalitetno izdanje. Jedini minus su programirani bubnjevi koji ponekad umeju da zasmetaju. S obzirom da je Michelle sam otpevao sve deonice i odsvirao sve gitare, iznenađujuće je što nije uložio još taj minimalni trud oko bubnjeva, no to ipak ne umanjuje vrednost ovog zaista dobrog izdanja. N. M.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.