JENNIFER’S MAGIC: Kratki kurs upoznavanja sa bendom The Offspring

The Offspring

Ako ste kojim slučajem zaboravili ili želite da upoznate pankere The Offspring, Plejer.net vam predstavlja rang listu albuma i 21 najbolju pesmu po našem izboru. 

Istorija američkog pank-rok benda The Offspring počela je pre više od 30 godina kada su srednjoškolci Dekster Holand i Greg Krisel odlučili da osnuju bend. U junu 1989. godine objavljuju prvu kasetu „The Offspring”, a tri godine kasnije i album „Ignition” – dva klasična pank ostvarenja koja se razlikuju od onoga što je The Offspring radio devedesetih i kasnije. Pank je ostao osnova sledećih šest albuma, ali je zvuk dobio primese alternativnog roka i popa.

The Offspring je postao mega popularan bend nakon objavljivanja četvrtog albuma „Smash” u aprilu 1994. godine, koji je do sada prodat u preko 11 miliona kopija. „Come Out and Play” je postao svetski hit koji se stalno vrteo na MTV-ju i na žurkama i pesma je najviše uticala da The Offspring dobije status mejnstrim rok benda. Nijedan album posle Smasha nije dostigao tako veliki uspeh. Jedino je album „Americana” iz 1998. godine bio relativno blizu.

Plejer rang lista albuma

9. „Rise and Fall, Rage and Grace” (2008) – Neinspirativan album sa svega nekoliko dobrih stvari. Možda zbog toga što su Dekster i Greg tražili spasenje od Bob Roka.

8. „Conspiracy of One” (2000) – Loša kopija Americane sa mnogo manje hitova. Bezličan album, sa par izuzetaka kao „Want You Bad” i „Living In Chaos”.

7. „Days Go By” (2012) – Poslednji album The Offspring i dobar pokušaj da se nastavi muzika sa Splintera. Vrlo melodičan.

6„Americana” (1998) – Najkomercijalni album koji je doživeo veliki uspeh sa prodatih 10 miliona kopija najviše zbog melodične, smešne, ali i dosadne „Pretty Fly”.

5. „Ixnay on the Hombre” (1997) – Najžešći album The Offspring u kome su jako dobro ukomponovani elementi hardkora sa pop muzikom. Melodično, a žestoko.

4. „Ignition” (1992) – Još jedan brz pank album na kome se videlo šta zaista The Offspring može da uradi. Jednostavno „Dirty Magic”.

3. „The Offspring” (1989) – Energičan pank album sa kojim je magija počela zbog kultne stvari „Jennifer Lost the War” koja se našla i na prvom izdanju „Punk-O-Rama”.

2. „Splinter” (2003) – Drugačiji i ne tako dobro prihvaćen od kritike, ali se zaslužno nalazi na drugom mestu zbog jakih i agresivnih rifova i emotivnih vokala.

1. „Smash” (1994) – The Offspring mešanjem energičnog panka i alternative stvara kultni rok album.

 

Plejer Top lista 21 Offspring pesama

Našu plejlistu takođe možete preslušati na Youtubeu, kao i na Deezeru.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.