Horse The Band – A Natural Death (2008)

a_natural_deathNjihovu muziku nazivaju Nintendocoreom. Oni koriste kertridže za Game Boy kako bi dobili zvuk koji žele i inkorporiraju ga u svoju razuzdanu svirku.

Njihove metaforičke stihove nazivaju „linčovskim“, alaudirajući na, naravno, David Lyncha kao izvor inspiracije. Zvuči interesantno? O, da. I oni zvuče interesantno.

Lake Forest stacioniran sastav Horse The Band još od 2001. godine istražuje polja eksperimentalnog rocka, metalcorea i mnogih drugih žanrova, očigledno težeći stalnoj evoluciji i postavljanju pojma benda ne kao benda, već procesa.

Haotičnost Siktha i Protest The Heroa ukombinovana sa lucidnošću The Dillinger Escape Plana, sve to začinjeno ukusnim travkama iz 65daysofstatic kuhinje, ne može rezultirati ničim drugim do izdanjem koje će vas na momente svojom drskošću nervirati, a već u sledećem trenutku doneti ushićenje vašem napaćenom i zbunjenom umu.

Ako ste voleli Game Boy i uopšte Nintendo konzole (ili ih, možda, još uvek volite) ugođaj će biti još potpuniji. Ono što je izvesno je to da će vam biti potrebna prilična doza koncentracije za preslušavanje ovog, u pravom smislu te reči, avangardnog izdanja. Još jedan plus je prisustvo Mike Pattonovskog duha, koji izbija iz svakog tona A Natural Deatha i nameće pitanje gde su granice eksperimentisanja u modernoj muzici i postoje li uopšte.

Dakle, naoružajte se strpljenjem, probudite svoj istraživački duh, otpanjite zvučnike i uživajte. Horse the Band će vas sa osobitim zadovoljstvom izložiti porciji nesvakidašnje muzike i nekonvencionalnog pristupa pravljenju iste.  N. M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.