God Forbid – Sickness And Misery (2008)

God+ForbidDesetak godina nakon inicijalnog objavljivanja albuma Reject And Sickness i EP-ja Out of Misery, God Forbid su odlučili da ta dva svoja izdanja prepakuju i reizdaju kao jedan album.

Emotivna vezanost benda za ta izdanja, finansijska korist ili premošćavanje praznine između dva regularna albuma, tek Sickness And Misery može poslužiti kao dobar podsetnik kako su God Forbid zvučali na početku karijere.

Bez obzira što je prošlo skoro deset godina, ideje sa tih izdanja još uvek zvuče relativno sveže, svirka je sasvim zadovoljavajuća, produkcija nešto slabija, ali ne toliko da bi to predstavljalo ozbiljnu smetnju. Svrha ovog izdanja je, međutim, sasvim drugo pitanje. Oni koji prate God Forbid sve ovo već imaju.

Oni koji ih ne prate, svakako mogu naći bolji komad iz njihovog opusa za upoznavanje sa bendom, tako da ciljna grupa eventualno mogu biti kolekcionari koji žele da u kolekciju uvrste baš svako izdanje Forbida. Ono što se svakako može očekivati na ovom izdanju jeste rani God Forbid zvuk, metalcore koji je tada još bio u povoju i još ne tako izlizan kao danas. N. M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.