Depresivni blekeri plus Astronoid, Candlemass i Soen u nedeljnom PLEJER SUMIRANJU

Isečak iz spota „I Dream in Lines” američkog benda Astronoid kojim se promoviše novi istoimeni album. (Izvor: Youtube)

U prošlom sumiranju nekako nam je promakao izuzetan hard rock album „Dysphoria” od Starbreaker, benda u kome su udružili snage nekadašnji vokal TNT-a Tony Harnell i trenutni gitarista Primal Fear-a Magnus Karlsson. Tako da obavezno obratite pažnju na ovo izdanje, ako niste do sada. A ove sedmice, blago! Super Soen je objavio novi album, dok nas je fenomenalni Astronoid iznenadio baš dobrim drugim izdanjem.       

Šta ima novo od muzike?

Astronoid – Astronoid (progressive post-metal) – LP

Prošli album „Air“ iz 2016. godine je prosto oduvao koliko je dobar bio. Novi album ne zaostaje u kvalitetu, ali je muzika drugačija – dinamičnija sa još nežnijim melodijama. Album nedelje, bez ikakvog razmišljanja.  

Candlemass – Astorolus: The Great Octopus (doom sludge metal) – singl

Definitivno, singl nedelje! I baš se sa nestrpljenjem čeka novi album legendi švedskom metala „The Door To Doom” koji izlazi 22. februara ove godine. Basista kultnog sastava Black Sabbath Tony Iommi je gostovao na Astorolusu.

Soen – Lotus (progressive rock metal) – LP  

Novi album Šveđana je dobra mešavina svega što su ranije radili. Album je melodičan, masivan i zamršen, i podseća na Tool, ali ipak je drugačije. Probajte ako su vam se dopadala prethodna izdanja.

Deathspace – Dirge (atmospheric black metal) – LP

Australijski blekeri su za veoma kratko vreme izbacili gomilu muzike. Ukupno četiri albuma i dva EP-ja od 2015. godine. Ovo je muzika za vas ako volite Shining, Lifelover ili Deafheaven.

Somn – The All-devouring (atmospheric black metal) – LP

Prvenac ruskih blekera zaista obećava. Preporuka je da nakon Deathspace pustite i Somn. Muzika nije loša, a i omot baš dobro izgleda.

Boy Harsher – Careful (industrial post-punk) – LP

Njam, njam je prva asocijacija na dramatičnu i fluidnu ploču industrijskih plesnih ritmova i eteričnih vokala od kojih vas hvata jeza. Odličan album!

Destroyers of All – The Vile Manifesto (melodic death metal) – LP

Iz Portugala nam stiže nešto što podseća na rane In Flames radove plus začinjen progresivnom death dinamikom, barem na prvo slušanje. Mi smo „The Vile Manifesto” stavili na plejer.

Within Temptation – Resist (pop metal) – LP 

Sedmi album Holanđana je pun elektronike i semplova. U pojedinim momentima čuju se i dobri rifovi za paljenje mase, ali nekako album ne štima u celosti. Doduše, slušan je samo jednom. Na izdanju gostuju i Jacoby Shaddix iz Papa Roach i Anders Fridén iz In Flames.

Spaceslug – Ahtmosphere (doom stoner rock) – singl

Dopelord, Weedpecker, Major Kong i Spaceslug su doom bendovi iz Poljske koji zajedno dele rifove na „4 Way” split albumu. Za sada smo čuli samo Spaceslug i baš dobro zvuči. Probajte!

JOŠ MUZIKE: Beirut – Gallipoli (indie rock) – LP; White Lies – Five (indie rock) – LP; Long Hallways – Close Your Eyes to Travel (post-rock) – LP; Lost Cousins – Montreal (indie rock) – singl; Dialer – Dropped Out (electronic punk) – singl; Ossuarium – Living Tomb (death metal) – LP; Ithaca – The Language of Injury (metalcore) – LP; Zao – Decoding Transmissions from the Möbius Strip (metalcore) – EP; Vltimas – Diabolus Est Sanguis (death metal) – singl; Eluveitie – Ategnatos (folk metal) – singl; Yngwie Malmsteen – Sun’s Up Top’s Down (heavy metal) – singl; Children of Bodom – This Road (melodic death power metal) – singl; Lord Divine – Facing Chaos (power progressive metal) – LP.

Šta je promaklo od muzike prošle sedmice?

Starbreaker – Dysphoria (Hard Rock) – LP

Neočekivano dobro hard rock ostvarenje u kome se kombinuju sjajne vokalne mogućnosti visokog raspona i virtuozne gitarske sposobnosti. Na kraju dobijete melodičnu i dinamičnu muziku koju ćete sigurno više puta ponavljati na vašem plejeru.

Šta ima staro od muzike?

King Crimson – Red (Progressive Rock) – LP

Legende progresivnog rock zvuka ove godine slave pola veka postojanja. Red je da se podsetimo jednog od najlepšeg albuma u istoriji rock muzike iz 1974. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.