Coppelius – Time-Zeit (2007)

copelliusOvaj neobičan sastav dolazi iz Nemačke i na svom četvrtom albumu prezentuje neobičan i razuzdan spoj klasike, jazza, rocka i metala.

Sve potrebno za opskurnu i morbidno veselu atmosferu je tu – klarineti, gudačka sekcija, veseo i komično teatralan vokal koji ponekad podseća na Serja Tarkiana iz jermenskog sastava System of a Down. Razigrana ritam sekcija kao i pevanje na engleskom i nemačkom jeziku doprinose stvaranju jednog prilično vrcavog ambijenta koji prosto tera na igru.

Na momente nećete moći da izbegnete asocijacije na Morphine, ali su toliko diskretne da samo doprinose kvalitetu ovog izdanja. Bilo da su u pitanju autorske pesme ili akapela oda Absinth – u pa čak i obrada Iron Maidena, Murders in the Rue Morgue, ovaj album navlači osmeh na facu iako za to možda nemate nekog posebnog povoda za to.

Vrlo živopisna muzika, zahvalna za različite situacije, od solo cooliranja do žurki. Svakako nabavite ovo izdanje, naročito ako sebi ne postavljate neka naročita žanrovska ograničenja. N. M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.