Coldworker – Rotting Paradise (2008)

coldworkerColdworker, sastav nastao iz posmrtnih ostataka švedskog Nasuma, ove godine stigao je do svog drugog full-lenghta, pod nazivom Rotting Paradise.

Ukoliko ste pratili Nasum, a do sada niste slušali Coldworker, delimično možete naslutiti na šta liči muzika ovog sastava. Da razjasnimo, ovo nije grindcore, ovo je death metal.

Međutim, ono što ga odvaja od drugih death sastava je upravo fina grind glazura, koja mu daje posebnu aromu i akcentuje ga kao vrlo interesantan sastav. Coldworker na Rotting Paradiseu nudi prepoznatljivu švedsku interpretaciju death metala, koja kombinuje najvrednije elemente klasičnog prljavog švedskog death metala i melodeatha, dakle tipičnih švedskih izvoznih proizvoda.

Grindcore i Thrash začini sasvim funkcionalno zaokružuju sound Coldworkera u jedan kompaktan i dopadljiv proizvod kome se gotovo ništa ne može zameriti.

Ako niste prežalili Nasum, na Rotting Paradise ćete svakako naći deo duha koji je krasio taj legendarni grind band, ali ćete dobiti i mnogo više – dobićete jedan originalan, odmeren, artikulisan i vrlo prijemčiv death metal album, koji će Coldworker vrlo brzo ustoličiti na neku od važnijih pozicija u švedskom, pa samim tim i svetskom metalu.

Do tada, posvetite pažnju Rotting Paradise, jer album to svakako zaslužuje svojim inovativnim i beskompromisnim zvukom.  N. M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.