Banjalučki Sopot 8. marta nastupa u Elektropioniru

Sopot/FOTO: Sopot

Banjalučki sastav Sopot održaće svoj jubilarni deseti beogradski koncert 8. marta u klubu Elektropionir.

Ovaj DNB/Rock/Dub sastav već nekoliko godina ostvaruje regionalni uspeh i beleži desetu godinu postojanja. Zamišljen je, kako kažu članovi benda, kao projekat sa jakim autorskim pečatom, koji kroz saradnju sa domaćim i stranim umetnicima stvara fuziju balkanske umetnosti sa modernom tehnologijom, a osnovao ga je Petar Topalović 2006. godine u Banjaluci.

Sopotov autorski izraz je savremeni muzički hibrid, kroz koji članovi benda Đurica Štula (bas gitara), Milan Mika Aćimović (klavijatura/vokal), Saša Predojević (bubanj) i Dejan Savić (gitara), kreiraju sopstveni muzički kosmos mešavinom duba koji se poigrava sa reggaeom i drum n bassom, a protkan je motivima balkanske izvorne muzike.

Sopot iza sebe ima tri izdanja, “Dabalkan”, “Equilibrium” i “Sopotnik”, kao i nekoliko novih singlova. Prva dva albuma snimljena su u Lionu u Francuskoj, u studiju izdavačke kuće Jarring Effects, a poslednji u Banjaluci u studiju Digital Boyler.

Na njihovim albumima do sada su se našli i gosti poput Dr.Dasa iz Asian dub foundation, Nemanje Kojića Kojota iz Eyesburnaa, kao i Milan Tica iz Revolta, Albert Savić na saksofonu i mnogi drugi.

Sopot/FOTO: Sopot

Ulaznice za koncert po ceni od 500 dinara u pretprodaji mogu se naći u kafeu Šikarica svakog dana od 16.30 do 00.00, a na dan koncerta karte će koštati 700 dinara.

Sve informacije možete pratiti i na zvaničnom FB iventu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.